Forside   Ungarn   
Det var en stor dag
Da LASSEN: ”vandt” over TV2 og BT, og kyllingen og grisen fik sin undskyldning.

Katastrofalt for økonomien hos danske kyllingeproducenter, når tv værten Morten Spiegelhauer fremturer – endda mod bedre viden – at der er svineprotein i kyllingefileter. Det skete både i ”Go’ Morgen Danmark” og i Operation X.

Operation Xs hjemmeside stod artiklen ”Pumpede kyllinger” med underoverskriften ”En branche på bagbenene”. B.T. bragte artiklen ”Velbekomme: Der er svinehud i dit kyllingekød” i sin omtale forud for aftenens Operation X.

LASSEN: repræsenterede producentforeningen: DFP, hvor vi sammen gik i gang med at få sandheden frem. Det var en hård nød, TV2 en værdig modstander som ikke mente de havde gjort noget galt.

Første delsejr var da Fødevarestyrelsen udsendte pressemeddelelsen ”Ingen svin i dansk kylling”.

Næste delsejr var da BT dementerede overskriften: ”Velbekomme: Der er svinehud i dit kyllingekød”.

At få ret i Pressenævnet er meget svært, men takket været stor mængde ihærdighed fik vi i fællesskab ret. Nævnet fandt grundlag for genmæle over for TV 2, fordi Operation X-udsendelsen efterlod seerne, B.T. og en række organisationer og kunder med den opfattelse, at der var svineprotein i danske kyllinger. Kun en hurtig indsats fra myndighederne gjorde, at det kunne klart dementeres.

Pressenævnet udtalte endeligt: ”I medfør af medieansvarslovens § 49 pålægges det herefter den ansvarshavende redaktør af TV 2 efter retningslinjerne i lovens § 39 at offentliggøre et genmæle”.