Forside   Ungarn   
Der er personer, som ikke bryder sig om Lassen
I landbruget repræsenterer Lassen: oppositionen til ”Landbrug og Fødevarer”, Det er øretævernes holdeplads nr. 1., hvad enten vi kæmper for slagtekyllingeproducenterne, eller da vi tidligere arbejdede med opstarten af ”Bæredygtigt Landbrug”.
 
Det her er en historie om hvordan Lassen med sin aktive deltagelse kan påvirke historieskrivningen: I maj 2011 havde vi afgørende indflydelse på hvem er IKKE blev valgt til den allerøverste politiske formandspost i hele erhvervet. Vedkommende der tabte, taler ikke ret pænt om undertegnede…Men hans nederlag var så markant i 2011, at det ikke står til diskussion.
 
I november 2012 var der igen valg, kyllingeproducenterne var truet til tavshed, Lassen: var tavse og konsekvensen: Den vragede kandidat fra 2011 blev valgt Desværre til stor skade for både dansk landbrug og samfundet i årene der kommer.
 
Nedenfor kan du selv læse casen fra 2011

På ”Landbrug & Fødevarers” ekstraordinære møde i Herning Kongrescenter den 24. maj 2011, blev landmand Niels Jørgen Pedersen fra Snedsted valgt som ny formand landbruget i Danmark. Dermed blev modkandidaten og favoritten, Martin Merrild fravalgt.

Med 261 stemmer mod Martin Merrilds 181 stemmer blev det også et entydigt nederlag. Struers tidligere Venstre-borgmester og kyllingeproducent lykkedes altså ikke med sin formandskampagne.
 
Det markante nederlag har Lassen sin væsentlige aktie i, med den kampagne som producentforeningen ”De Frie Producenter” havde søsat for at undgå Martin Merrild som erhvervets øverste politiske leder i Danmark. Producentforeningen er startet for mere end 4 år, i protest mod Martin Merrild og den politiske linje han har lagt inden for dansk slagtekyllingeproduktion.
 
Værktøjerne i modkampagne var ret enkle:
En opdateret hjemmeside, hvor alle de mange kampe der har været mellem ”De Frie Producenter” og Martin Merrild blev opsummeret. Udsendelse af nyhedsbreve, dels til egne medlemmer, dels til de mange delegerede hos Landbrug og Fødevarer. Udsendelse af pressemeddelelse til relevante medier, og en personlig påvirkning af relevante delegerede fra bestyrelsen hos ”De Frie Producenter”. Dette sammenholdt med brug af diverse SMS budskaber til udvalgte delegerede, senest i minuterne, lige før selve valghandlingen.
Det afgjorde måske ikke valget, men sikrede at fravalget af Martin Merrild blev så entydigt klart som det gjorde.
 
Selv om Martin Merrild fremstod som kandidaten, der meget klart og tydeligt ønsker, at sige fra over for de rammevilkår, han synes er urimelige i landbruget. Så var han ikke tilfreds med, at hans selv måtte stå på skud i valgkampen og udtalte både før og efter: ”At han var udsat for en smædekampagne”.
 
Der er altså opgaver som Lassen løser, hvor vi ikke bliver venner med alle.

Læs interview med Martin Merrild

Check kampagnesite hos "De Frie Producenter" 


Vi kan også være den samlende kraft der får projekter til at lykkedes, på tværs af alle faglige og politiske interesser. Check selv: www.danskkylling.dk, som vi i en årrække har givet ”Frisk luft under vingerne”.