Forside   Ungarn   
“Skulle det være et stykke kylling?”

Det er et spørgsmål, som er blevet gentaget igen og igen de sidste 3 år med Dansk Kylling kampagnen. Sidste år kulminerede det med Al Gores opbakning til projektet i december.

De mange erfaringer er blevet omsat i Danmarks nok mest fotograferede demo køkkenvogn. Du kan også leje den

Check www.danskkylling.dk og læse meget mereMadraketten og køkkenvognen
I 8 uger vil Ungfredensborgs Madraket flyve rundt i kommunen og dele gratis og sund mad ud til unge lige efter skoletid (ca fra kl. 14.00). Dette er for at vise, hvor nemt det er at lave sund mad, der også smager godt.
Mød os:
29. august: Fredensborg: Posthusets p-plads
5. september: Humlebæk, mellem UNG3050 og Biblioteket
12. september: Nivå Skole Nord
19. september: Ved Egedalshallen i Kokkedal
26. september: Fredensborg: Posthusets p-plads
3. oktober: Humlebæk, mellem UNG3050 og Biblioteket
10. oktober: Nivå Skole Nord
24. oktober: Ved Egedalshallen i Kokkedal

Flot vogn på smuk fest
Sommerens helt store højdepunkt for køkkenvognen var Skanderborg festivalen, hvor vognen stod smukt udsmykket
midt i Bøgeskoven lige til venstre for hovedindgangen. Cirka 55.000 gæster, frivillige, kunstnere og andet godtfolk
havde muligheden for at beskue vognen og smage en ”Kinaboks” med, ja – Dansk kylling.

Har du selv et arrangement?
Så kan du også låne denne vogn - gerne med mandskab - til et fornuftigt budget. Ring 39900825 eller mail info@lassen.net. Check selv mulighederne


Cirka 55.000 gæster, frivillige, kunstnere og andet godtfolk havde muligheden for at beskue vognen
Prisen for bedste stand
Med daggamle kyllinger under varmelampen og hotwings på grillen, var DanHatch og "Dansk Kylling" gået sammen om at skabe en oplevelse på Hjørring Dyrskue. Dyrskueledelsen mente at vi havde i noget rigtigt, og uddelte standen prisen som "Bedste lille stand". I sin begrundelse skriver LandboNord: "For en stand, der på en pædagogisk og nærværende måde giver gæsterne, ikke mindst børnene, anskuelsesundervisning i, at nok er dyrebørn søde, men det er altså også en naturlig ting, at vi feder dem op, slagter dem og spiser dem med stort velbehag."

Æren tilfalder især de kyllinge producenter der bakkede op om projektet, med deres arbejdsindsats i de 2 dage. Ann Andersen, Bo Weck - Hansen, Jens H. Bertelsen, alle fra Rose Poultru. Jens E. Larsen og Lars Kringelholt Nielsen fra Danpo. Den fælles succes startede fredag den19. Juni, hvor 24 daggamle kyllinger var værter for 4.000 nordjyske skolebørn.
Den cocktail er stensikker succes. 130 skoler var inviteret til at besøge dyrskuet, eller svarende til 4.000 børn.
Thomas Andersen, der er service konsulent hos DanHatch – har stået på Hjørring Dyrskue gennem mange år. Derfor var det også lykkedes, at få listet et kylling spørgsmål ind i den skoleopgave de mange børn skulle løse. Spørgsmålet: ”Hvor gamle er de daggamle kyllinger?”, tyggede de mange børn på med enten et stykke bryst eller en hot wing i munden. Svaret, at de var født dagen før – altså den 18. juni, voldte mange børn logiske udfordringer. Mange fik muligheden for at holde en daggammel kylling i ånden og klø den på det lille næb. Så var vi andre godt brugte, tør jeg slet ikke tænke på kyllingerne. De er lige komme ud af deres lune og trygge æg, for at blive dagens stjerner på et dyrskue.  
Et typisk lassen.net projekt, hvor folk fra alle grupper skal forene kræfterne til fælles bedste